Medijski pokrovitelji

 

Objava za medije – nakon konferencije

 

U Zagrebu od 16.6. do 18.6.2014. u prostorima Hrvatske gospodarske komore održana je 21. po redu DORS/CLUC konferencija, centralno okupljanje zaljubljenika u slobodne i otvorene tehnologije.

Konferencija je trajala tri dana te je bila ispunjena širokom lepezom predavanja i radionica. Prvi dan je tradicionalno započeo otvaranjem konferencije, pozdravljanjem prisutnih, dodjelom nagrade Otvorena Informatika koju smo dodijelili profesoru Stjepanu Ledinskom za trud uložen u promoviranje slobodnih i otvorenih tehnologija učenicima i kolegama nastavnicima u Elektrostrojarskoj školi Varaždin u kojoj radi. Nakon toga su slijedili kratki pozdravi zlatnih i srebrnih sponzora (Business Institute, Red Hat, Infobip APIS IT)  koji su se obratili prisutnima u par rečenica, predstavili svoje poslovanje te razlog zašto podržavaju konferenciju.

Nakon uvodnog dijela slijedila su predavanja, druženja i radionice koja su trajala tri dana i gdje smo mogli naučiti svašta, od toga kako funkcionira Kolabsys alat do toga kako kreirati vlastitu oblačnu infrastrukturu pomoću Ganeti tehnologije.

Sažetke predavanja i radionica koji smo imali možete preuzeti sa sljedećeg linka: http://2014.dorscluc.org/en/keynotes/

Snimke predavanja (ne sve) su dostupne na sljedećem linku:  http://mod.carnet.hr/index.php?q=categories&id=258

Slike konferencije možete pogledati ovdje: https://www.flickr.com/groups/dc2014

Veoma smo zadovoljni ishodom konferencije koju nije bilo lako organizirati ni provesti. Stog razloga se zahvaljujemo svima koji su nam pomogli i omogućili da uspješno privedemo još jednu DORS/CLUC konferenciju kraju. Konferencije ovakvog tipa su veoma bitne za lakši proboj tehnologija slobodnog i otvorenog koda, cijele filozofije koju te tehnologije predstavljaju, ali i cijele zajednice koja živi i diše iza te tehnologije. Iskreno se nadamo da će DORS/CLUC konferencija u budućnosti biti još više prepoznata te da će sve više ljudi shvatiti da otvoreni pristup omogućuje puno više u smislu tehnološkog i socijalnog napretka.

 

Pratite društvene mreže:
Organizatori:
Partneri konferencije:
Zlatni sponzori:
Srebrni sponzori:
Sponzori:
Mikro sponzori:
Medijski pokrovitelji: